MusicMaestro.jouwweb.be

paragnoste Sonia

Krantenartikel Nieuwsblad

 

Sonia met een van haar zeven kleinkinderen Zoë. Volgens paragnoste Sonia wordt het zondag in Zemst Laar een boeiende namiddag vol met engelenboodschappen, waarbij iedere aanwezige een antwoord krijgt op zijn of haar vragen via engelen, bepaalde opdrachten en kaarten.

Paul Van Welden

ZEMST - Op zondag 11 december organiseert paragnoste Sonia Abiona Kimama een zogenaamde engelenparty in het Esperanto Centrum in Zemst-Laar. Deze party is er een van de bovenste plank, want volgens ingewijden zullen engelen en engelbewaarders tijdens deze party met het blote oog zichtbaar worden.

Sonia Hinninck, of Sonia Abiona Kimama zoals ze zichzelf noemt, is een paragnostisch medium. Zij beschikt over een aangeboren begaafdheid om in contact te komen met engelen, gidsen en overledenen. Ze is helderziend, helderhorend, en heldervoelend. Aan de hand van kaarten kan ze de toekomst voorspellen. Ze heeft haar eigen kaarten en legsystemen ontworpen. Ook intuïtieve opzoekingen en oplossingen via pendelen behoren tot haar skills. Aan spiritistische ervaringen en titels heeft ze in elk geval geen gebrek, zo is ze onder meer master, teacher, healer, priesteres in de Orde van Melchizedek, Maalaka Master, Angel Light, Diamond of Zapharel, Colours of Angel, Rainbow Light, Usui Reiki Rycho, Golden Age Reiki, Kundali Reiki, Chios, Amara Omni, Chrystal Master.Teacher, Lemurian Seed Master, en jamanistisch healer.

Mobilofoons en laptops zijn niet veilig

Paragnost Sonia heeft een gave. Zoveel is duidelijk. Dat voel je meteen als je haar voor de eerste keer ontmoet en zeker als je haar woning in Putte binnentreedt. Deze sympathieke vijftigjarige oma van zeven kleinkinderen zit barstensvol energie en straalt deze uit in alle richtingen. Elektronische toestellen zijn niet veilig als Sonia ze met haar vingers of handen aanraakt. Zo moet ze regelmatig van mobilofoon veranderen en kan ze nooit een laptop langer dan enkele weken gebruiken omdat elektronische componenten stuk gaan onder het getokkel van haar vingertoetsen. Om die reden heeft ze aan haar eigen laptop een extern toetsenbord aangesloten dat ze regelmatig vervangt.

Nieuwetijdskinderen Sonia begeleidt ook zogenaamde ‘Nieuwetijdskinderen’. Dat zijn kinderen die vaak doden zien, ingebeelde vriendjes hebben volgens de ouders, niet meer durven slapen omdat ze schimmen zien, of van alles horen in hun kamer, kinderen die (super)hooggevoelig zijn en asociaal lijken, maar daarentegen heel begaafd zijn. Voor deze kinderen die het moeilijk hebben organiseert Sonia regelmatig workshops en cursussen voor kinderen: Engelen voor kinderen, Werken met edelstenen, Intuïtief kleuren voor kinderen. Sonia : ‘De boodschappen die ik doorkrijg geef ik mee aan de ouders. Kinderen, ook pubers die het vaak moeilijk hebben op school door pesterijen of schoolmoeheid help ik verder door hen aan te leren hoe het best reageren en waar hun bekwaamheden liggen.’

Twaalf aartsengelen Volgens Sonia wordt het zondag in Zemst Laar een boeiende namiddag vol met engelenboodschappen, waarbij iedere aanwezige een antwoord krijgt op alle vragen via de engelen, via bepaalde opdrachten en via kaarten. Bovendien word je ook voorbereid op de komst van de twaalf aartsengelen. Op de party zullen verschillende spirituele experts aanwezig zijn.

KRANTENARTIKEL GAZET VAN ANTWERPEN 5 DECEMBER

Twee weken geleden in onze mailbox: “Op zondag 11 december gaat er een engelenparty door in het Esperanto Centrum in Zemst: een boeiende namiddag vol engelenboodschappen. Je krijgt antwoorden op al je vragen, via de engelen, opdrachten en het trekken van kaarten. En je wordt voorbereid om de twaalf aartsengelen thuis te ontvangen.” Meer heeft een mail uiteraard niet nodig om onze aandacht te trekken. En dus zochten wij in aanloop naar de party van zondag zes ‘spirituele mensen’ op. Vandaag: paragnoste Sonia Abiona Kimama.Ze is de bedenkster van de Engelenparty, Sonia Abiona  Kimama. De paragnoste uit Putte hanteert liever haar werknaam. Maar dat belet haar niet om met de nodige passie over haar ‘roeping’ te praten. En, zo zegt ze, ze is opgetogen dat zij en haar collega-spirituelen eindelijk ’s een forum krijgen.

Sonia Abiona Kimama heeft een leger aan kaarten, op basis waarvan ze de toekomst kan voorspellen. Ze kan aan de hand van een foto iemand helemaal analyseren en weet een pendel te hanteren. “Maar die dingen hangen eigenlijk allemaal samen”, vertelt de paragnoste. “Ik zie en voel dingen, kan contact maken met de engelen. En de attributen die ik gebruik, zoals kaarten, zijn eigenlijk maar menselijke hulpmiddelen. Die engelen zie ik al van kinds af aan. Voor anderen klinkt dat misschien vreemd, voor mij is dat logisch: ik heb nooit anders geweten. Als kind begreep ik natuurlijk niet zo goed wat ik allemaal voelde: het besef dat ik contact had met engelen is pas later gekomen.”

Meer dan vier engelen
Wat die engelen betreft, dat zit zo: “Ieder mens heeft zijn beschermengelen. Vaak merk je hen niet op: je merkt hun bestaan meestal pas als je op het nippertje ergens aan ontsnapt ben. Maar goed: ze zijn er dus wel, en iedereen kan ze gewaarworden. Een pluimpje op je pad, wat  gekriebel bovenop je het hoofd, een plotse geur van bloemetjes: het zijn signalen van je engelen. De meeste mensen kennen slechts de vier aartsengelen, maar er zijn er veel meer.”
En naast engelen heeft ieder van ons ook zijn eigen gids. “Gidsen zijn vaak overleden mensen, die ons raad geven. Hebben jullie nooit het gevoel dat iemand je iets ingeeft? Dat je iets voelt, iets ruikt? Dat is dus je gids. Sommigen noemen het een zesde zintuig, anderen hebben het over intuïtie. Al zijn er ook veel mensen die er totaal niet in geloven, natuurlijk (lacht).”
Sonia gelooft dus wel in die engelen, en kan ermee communiceren. We vragen haar waar die gave net vandaan komt. “Dat is aangeboren: ik maak automatisch contact. Maar ik geloof wel dat spirituele kinderen slechts geboren worden in een spirituele omgeving. Zo heeft m’n grootmoeder nooit verstopt dat ze met zo’n dingen bezig was. Trouwens: je mag zo’n gave ook niet afblokken.”
Daarom dat ze ook cursussen geeft en praatavonden organiseert: niet alleen aan collega’s, maar ook aan kinderen. “Sommige kinderen komen met de gekste verhalen opzetten, met ingebeelde vriendjes, bijvoorbeeld. Wat is er dan aan de hand? Ofwel heeft zo’n kind heel veel fantasie, ofwel een spirituele gave. En als een kind geesten of dode mensen ziet, moet je dat helpen. Zo’n kind kan dat niet plaatsen, gaat in de problemen komen – het kan leerachterstand oplopen, gepest worden, angstaanvallen krijgen. Het is aan ons om zo’n kind daarmee te leren omgaan, zich te leren afsluiten voor boodschappen. Tot het met die gave overweg kan.”

Boodschappen in Delhaize
Zelf heeft ze dat ook moeten leren, zegt ze. “Een aantal jaren geleden had ik echt last met m’n gave. Ik kon bij wijze van spreken geen Delhaize meer binnenstappen: van iedereen rondom mij kreeg ik boodschappen door. Toen heb ik m’n kanaaltjes even moeten sluiten. Hoe het als kind was? Plezant, eerlijk gezegd. Ik wist altijd veel dingen (lacht).”
Zoals uit latere interviews zal blijken, heeft Sonia veel aanzien bij haar collega’s. ‘Ze is echt goed’, klonk het bij bijna al onze interviewees. “Het is een kwestie van je gave te aanvaarden. En je er verder in te verdiepen. Al besef ik ook dat heel wat mensen er heel sceptisch tegenover staan.”
Misschien door programma’s als het Zesde zintuig, opperen we. Of veel erger nog: die waarzeggers die dezer dagen op commerciële zenders verschijnen en via de telefoon – en voor zoveel euro per minuut – onze toekomst voorspellen. “Wat het Zesde zintuig betreft: ik begrijp de kritiek wel. Maar de programmamakers kwamen soms met domme vragen op de proppen. En de kandidaten zelf zaten in een onnatuurlijke situatie: onder stress, met camera’s op hen gericht. Zo lukt het natuurlijk niet echt goed. En die tele-waarzeggers: ik weet niet wat ik ervan moet denken. Je moet al een serieuze gave hebben om via de telefoon en uit het niks iets te kunnen zien of voelen van één van die miljoenen mensen die plots belt. Ik zal het zo zeggen: het lijkt me redelijk moeilijk.”
We stellen dat het wellicht geen goede zaak is voor haar branche en bijgevolg haar eigen imago. “Of ik veel negatieve reacties krijg? Tot nog toe niet, neen. Tenzij misschien achter m’n rug, maar dat trek ik me niet aan: dan roddelen ze al niet over een ander, hé (lacht).”

Einde van Spaarselect
Het hoofddoel van een paragnoste, klinkt het, is mensen helpen. “Wie mij zoal raadpleegt? Ik heb m’n vaste klanten, en daarnaast worden er soms mensen doorgestuurd naar mij. Af en toe komen er ook mensen van bedrijven langs, om CV’s te pendelen of zo. ‘Welk van de twee sollicitanten is de beste?’, vragen ze bijvoorbeeld. Het parket of politiediensten? Dat is beroepsgeheim. We kunnen ook niet alles doorvertellen, natuurlijk.”
“Hoe ik de mensen kan helpen? Meestal met voorspellingen. Op basis daarvan kan ik iedereen concrete richtlijnen meegeven. Al zal ik nooit zeggen: ‘stop met werken’ of ‘smijt je man buiten’. Als iemand niet klaar is om te horen dat de partner hem of haar bedriegt, moet je dat ook niet met zoveel woorden zeggen. Nu goed, hier liggen niet alleen zakdoekjes, hé: ik breng uiteraard ook positief nieuws. Of er dingen zijn die ik niet zeg? Wanneer of hoe iemand gaat sterven, of dat iemand heel erg ziek is. In dat laatste geval geef ik de raad een dokter op te zoeken. Mensen moeten trouwens ook niet komen aandraven met een fotootje van iemand anders.”
We vragen Sonia, tot slot, naar concrete resultaten. “Voor een andere krant heb ik eens voorspellingen gedaan over BV’s: toen heb ik, bijvoorbeeld, voorspeld dat Kris Wauters niet naar Dakar zou gaan, ook al beweerde hij het tegendeel – ik had gelijk. Ook het faillissement van KV Mechelen, bijvoorbeeld, heb ik al een hele tijd op voorhand aangekondigd. Op een bepaald moment voelde ik het, en zei ik tegen Willy en Rosy (de toenmalige voorzitter van KV en z’n vrouw, red.): KV gaat failliet. Ze wilden er uiteraard niks van weten, maar iedereen kent het verhaal. Ook de ondergang van Spaarselect heb ik zien aankomen.”
“Of ik soms totaal verkeerd zit? Dat denk ik niet, neen. Veel mensen blijven toch terugkomen. En ze hebben allemaal veel vertrouwen in me. Het spirituele is iets moois, hoor, en ieder van ons heeft ‘iets’ – je moet het alleen durven toelaten.” MARIJN SILLIS


Zondag engelenparty

De engelenparty die door Sonia georganiseerd wordt, gaat nu zondag door in het Esperanto Centrum in Zemst-Laar, Humbeeksebaan 13. “Het wordt een boeiende namiddag vol met engelenboodschappen”, klinkt het. “Je krijgt het antwoord op al je vragen, via de engelen, opdrachten en kaarten. Bovendien word je ook voorbereid op de komst van de twaalf aartsengelen.” Op de party zullen verschillende spirituele experts aanwezig zijn. De engelenparty duurt van 13u tot 18u en kost 30 euro. Je kan je inschrijfvingsformulier of extra informatie opvragen via een mailtje naar paragnoste@gmail.com. MASI


Voorspellingen, cursussen en praatavonden

Niet alleen wie z’n toekomst wil laten voorspellen, ook wie zich in het spirituele wil verdiepen kan bij Sonia Abiona Kimama terecht. De paragnoste doet raadplegingen, maar organiseert ook workshops en praatavonden.

Zelf hebben we op voorstel van Sonia zo’n consult gedaan. Nadat ze onze naam gependeld had, kon ze ons vertellen wie onze gidsen en engelen waren. Daarna volgden verschillende kaarten: de Inner Child Kaarten gaven ons een blik op onze innerlijke ik, daarna kwamen onder andere de Mystieke Lenormand, Aimée en Moeder Aarde kaarten om onze toekomst te voorspellen. Ergens tussenin werd ook nog een pendel bovengehaald en aan het einde op onze vraag nog een fotootje geanalyseerd. “Maar hoe zo’n consult juist verloopt, hangt van persoon tot persoon af. Soms gebruik ik bijvoorbeeld Tarotkaarten, in andere gevallen Rune. Meestal heb ik wel meerdere contacten met iemand nodig om tot een goed resultaat te komen. Er moet ook een vertrouwensband zijn.”
Om andere mee op het spirituele pad te helpen, geeft Sonia ook cursussen, workshops, praatavonden en beurzen. “Omdat er nood aan is: heel wat mensen zitten met vragen. Op de praatavonden wisselen we ervaringen uit, met cursussen wijd ik mensen in in andere domeinen. Of je zo’n dingen echt kan leren? Je moet natuurlijk een gave hebben, maar je kan zelf wel verder ontwikkelen en ontplooien. En je moet er je tijd voor nemen: je kan niet van vandaag op morgen boodschappen opvangen. Dat is iets wat je geleidelijk aan leert, je leven lang.” MASI I: http://spiritueel-vormingscentrum.jouwweb.nl/